Industrijska vrata so namenjena ograjevanju poslovnih prostorov, skladišč, trgovin in drugih industrijskih objektov. Industrijska vrata so večjih dimenzij do 12 m svetle odprtine, narejena iz železnih cevi večjih dimenzij. Kot polnilo se v industrijskih vratih najbolj pogosto uporabljajo pohištvene cevi in pločevina, ki je lahko montirana enostransko ali dvostransko.

Eden najbolj pomembnih faktorjev je samonosni C profil, po katerem se vrata vozijo.

Takšen C profil je večje dimenzije, dobavljiv tudi v dolžini 9 m. Industrijski C profili so zelo pomemben dejavnik na industrijskih vratih, v kolikor ne vgradimo dovolj velikega, je velika možnost, da se bo zaradi dolžine in teže vrat poškodoval. Takšen C profil je tudi zelo drag. Vrata so antikorozijsko zaščitena – vroče pocinkana in po želji stranke mokro ali prašno obarvana po RAL lestvici.

Industrijska vrata so narejena izključno po naročilu, z naročnikom se posvetujemo kakšna industrijska vrata so za dotičen objekt najbolj primerna. Na podlagi dolgoletnih izkušenj smo postali strokovnjaki na področju izdelovanja industrijskih vrat.

Kot referenco lahko omenimo izjemno velika in zelo težka industrijska vrata, ki smo jih naredili za Henkel d.o.o. Maribor in imajo skupno dolžino 16 m. Kot zanimivost lahko navedemo, da smo morali za prevoz vrat v Maribor zaprositi DARS za posebno dovoljenje, da smo vrata lahko prepeljali v Henkel. Vrata že vrsto let delujejo brezhibno.

Izdelujemo tudi industrijska vrata za zapiranje samih odprtin – vrat v objekte kot so gasilni domovi …