Stopniščne ograje za lepo in varno bivalno okolje

Ograje so pomemben element vsakega bivališča. Njihov prvotni namen je nedvomno zagotavljanje varnosti, vsekakor pa služijo tudi kot kos dekoracije okolice, v kateri bivate. Pomembno je, da stopniščno ograjo namestimo ob vsako stopnišče, pa naj se slednje nahaja v notranjosti objekta ali v njegovi okolici. V podjetju Žugič izdelujemo vse vrste notranjih in zunanjih ograj iz aluminija, inox-a ter kovine. Ograje izdelujemo po naročilu, zato jih lahko popolnoma prilagodimo vašim željam ter potrebam. Kljub temu, da lahko izdelamo različne višine ter oblike vam svetujemo, da za stopnišče izberete ograjo standardne višine 105 centimetrov. Slednja je najbolj ugodna za oprijem držala. Svetujemo vam tudi, da izberete primerno razdaljo med pokončnimi prečkami. Ograja naj bo zasnovana tako, da se med prečkami ne morejo izmuzniti niti vaši najmlajši.

Na voljo imate široko izbiro notranjih in zunanjih ograj

Izbirate lahko med različnimi materiali, barvami ter oblikami in postavitvami. Po želji lahko površino ograje vroče pocinkamo, obarvamo po RAL lestvici ali patiniramo oz. postaramo. Zunanje kovinske ograje vedno tudi dodatno zaščitimo s protikorozijsko zaščito, ki preprečuje rjavenje. Aluminij ter inox tovrstne zaščite ne potrebujeta, saj sta izjemno odporna – na vse vremenske in temperaturne vplive.

Oblikovanje kovine nam nudi ogromno možnosti za oblikovanje ter ustvarjanje arhitekturnih dodatkov, ki bodo doprinesli k celotnemu estetskemu izgledu stanovanja. Ustvarimo lahko rustikalen videz, pa tudi moderno eleganco – vse je odvisno od vaših želja. Stopniščne ograje iz kovine lahko poljubno kombiniramo tudi z drugimi materiali, kot sta les in pleksi steklo. Tako povečamo varnost in po želji poskrbimo, da se skozi ograjo ne vidi.

Stopniščne ograje

Aluminijaste ali inox stopniščne ograje?

Kljub temu, da aluminij ter inox na prvi pogled izgledata podobno, se med seboj nekoliko razlikujeta. Razlikujeta se predvsem v razmerju med težo in vzdržljivostjo. Aluminij običajno ni tako močan kot inox, vendar pa tudi tehta le eno tretjino teže inox-a. Seveda ne gre trditi, da aluminij ni vzdržljiv, trajen ter zmogljiv, vseeno pa se ravno zato ogromno uporabnikov odloča za inox zunanje ograje, ki nudijo dolgo življenjsko dobo ter vzdržljivost in odpornost na prav vse razmere. Oba materiala sta nerjavna, kar pomeni, da jima korozija ne pride do živega. Tako vam ni potrebno skrbeti, da bi vaše stopniščne ograje iz omenjenih materialov pričele rjaveti. Aluminij je nekoliko cenejši od inox-a, kar pomeni, da predstavlja nekoliko nižjo investicijo. Ker omogoča enostavno oblikovanje ter montažo je idealna izbira za vse vrste stopnišč. Inox je nekoliko težje oblikovati in rezati, saj je bolj trden ter odporen na udarce. Zato je primeren tudi za zunanje razmere, saj je odporen na veter, dež, sol, točo in nihanje temperatur. Omogoča enostavnejše varjenje kot aluminij, zato je stopniščne ograje enostavno zvariti skupaj ter jih oblikovati.

Ker so aluminijaste stopniščne ograje nekoliko bolj porozne, je potrebno nekoliko več pozornosti nameniti njihovemu čiščenju – pri slednjem je potrebno paziti. Površine pa ne smemo drgniti s kovinskimi gobicami.

Kovane ograje lahko zunanjim stopnicam podarijo poseben čar

Nikar ne pozabimo na kakovostne kovinske ograje, ki lahko odlično prispevajo k videzu vašega celotnega objekta. Izdelane so iz posameznih elementov, ki jih lahko vsak uporabnik izbere po svojem okusu. Montaža se lahko izvede na vseh vrstah stebrov, tudi kamnitih, betonskih ali kovinskih.