Ograje izdelujemo vseh vrst tako za notranjo in zunanjo uporabo

Materiali, ki jih uporabljamo za ograje so železo, aluminij in inox. Polnilo ograj je možno kombinirati z lesom, plastičnimi polnili in drugimi materiali. Vse zunanje produkte protikorozijsko zaščitimo in po želji prašno ali mokro barvamo.

Ob izbiri novih balkonskih ali terasnih ograj ne smemo pozabiti, da imajo prvenstveno varnostno vlogo. Balkonske, vrtne ali stopniščne ograje morajo biti tudi funkcionalne, trajne, navsezadnje tudi dovolj lepe na pogled.

ograje

Pri novogradnjah ali pri adaptaciji se projektanti in tisti, ki investirajo ter drugi posamezniki odločajo za tiste materiale, ki so dolgotrajni, zato ne potrebujejo vzdrževanja in imajo poleg tega še moderen izgled. Primerni so za ograditev balkonov ali teras iz varnostnih ter vizualnih razlogov.

Montaža se lahko izvrši v tla ali od strani objekta v stransko ploskev z posebnimi bočnimi nosilci. Posebnost aluminijastih ograj je ta, da jih lahko hitro zmontiramo, so zelo prilagodljiva, dobra lastnost pa je tudi njihova majhna teža in to, da so varne.

Aluminijasta balkonska ograja je narejena iz visokokvalitetnega eloksiranega in brušenega aluminija.
Vse vrste iz aluminija kljubujejo vsem vremenskim razmeram. Na ograji se prstni odtisi ne poznajo in kot take tudi ne potrebujejo nobenega dodatnega vzdrževanja.

Balkonske ograje

Francoske ograje

Stopniščne ograje

Oblike in dizajn naših ograj

Obliko naših izdelkov prilagodimo željam stranke, saj lahko sama določi količino horizontalnih ter vertikalnih prečk. Naše produkte se lahko kombinira z lesenimi elementi ali steklom ter pvc-jem…

Ograje iz železa so lahko narejene iz kovanega ali navadnega železa. Iz kovanega železa dajejo naši produkti vašemu domu poseben čar. Narejeni so iz posameznih elementov, ki jih stranka izbere po svojem okusu. Montiranje se lahko izvede na masivnih kovinskih stebrih ali na drugih vrstah stebrov iz kamna, betona …

Vse zunanje ograje iz železa antikorozijsko zaščitimo – vroče pocinkamo in po želji stranke prašno ali mokro obarvamo po RAL lestvici.

ograje žugič primer

Kovana ograja z rustikalnim videzom pričara privlačno in prijetno bivalno okolje. Oblik kovanih ograj je neomejeno. Lahko so izdelane ročno, po določenih načrtih, ali pa so sestavljene iz industrijsko izdelanih elementov. Elementi se uporabljajo tako za dvoriščna vrata in zunanje, stopniščne, kot tudi balkonske ograje.

Kovana ograja ima dolgo življenjsko dobo, izbira oblik je poljubna prav tako sama izvedba. Za vas lahko oblikujemo tudi polkrožno in ovalno elementno strukturo. Obdelava površin poteka z različnimi postopki: vroče pocinkanje, zaključni sloj barve po  RAL lestvici, posebno naročilo pa je tudi postaranje – patiniramo.
Priporočamo, da so stopniščne in balkonske ograje visoke vsaj 105 cm, saj je ta višina najbolj primerna za ugoden oprijem držala. Minimalna razdalja med pokončnimi prečkami je približno 10cm.