Izdelujemo vse vrste dvoriščnih vrat: samonosna drsna dvoriščna vrata, drsna dvoriščna vrata, krilna dvoriščna vrata in teleskopska dvoriščna vrata.

Samonosna drsna dvoriščna vrata primerna za dovoz do hiš, vikenda, kmetije, igrišča, poslovnih in tovarniških objektov, letališča, gradbišča … Ograjni sistemi skupaj tvorijo dvoriščna vrata v zaključno celoto ograjenega objekta. Široka paleta dvoriščnih vrat in ograj v najrazličnejših izvedbah bo osrečila različna pričakovanja strank.

dvoriščna vrata

Dvoriščna vrata, ki so Samonosna drsna so specialna izvedba drsnih vrat, ne potrebujejo vodil po tleh za drsenje. Vrata so pripeta na vozičke, ki so pritrjeni na nosilec, ki je zabetoniran v tla ob odprtini. Ker dvoriščna vrata ves čas tečejo nad tlemi, vreme in umazanija ne povzroča težav. Prav tako pri teh dvoriščnih vratih ni vodila, ki bi pokvaril to kako izgleda tlak in oviral sam prehod.

Samonosna dvoriščna vrata potrebujejo zelo malo vzdrževanja in njihov postopek avtomatizacije je veliko preprostejši in cenejši. Pri tovrstnih vratih pogon ni obremenjen s premagovanjem upora, ki ga povzročijo ovire na poti zato je življenjska doba motorja veliko daljša. Bistvo samonosnih drsnih kovinskih vrat je v sistemu drsenja  koles po tekalnem vodilu, ki je v sklopu vrat. Tako vrata za drsenje ne potrebujejo talnega vodila.

Industrijska vrata

Industrijska vrata so namenjena ograjevanju poslovnih prostorov, skladišč, trgovin in drugih industrijskih objektov. Industrijska vrata so večjih dimenzij do 12 m svetle odprtine, narejena iz železnih cevi večjih dimenzij. Kot polnilo se v industrijskih vratih najbolj pogosto uporabljajo pohištvene cevi in pločevina, ki je lahko montirana enostransko ali dvostransko.

Krilna vrata

Izdelujemo enokrilna in dvokrilna vrata. Enokrilna so ponavadi vhodna vrata za ljudi in se ponavadi kombinirajo z drugimi ograjami oz. dvoriščnimi vrati. Dvokrilna lahko izdelujem tudi tako, da je eno krilo večje od drugega.

Samonosna drsna vrata

Samonosna vrata so izdelana po principu samonosilnosti. Zgoraj se vrata vodijo na enak način, z vodilnimi valji, ki so vpeti na kovinski steber ter vodilnim kotnikom, kateri je privarjen na notranjosti – notranji strani vrat.
Samonosna vrata se ne vozijo oz. drsijo po tirnici temveč so malo dvignjena od tal. S tem se izognete umazaniji, ki se s časom nabere na tirnici.

Teleskopska vrata

Vrata na omega profilu

Samonosna drsna dvoriščna vrata so zasnovana na sodoben način ter izdelana iz profilnih cevi. Dimenzije cevi so odvisne od širine ter višine vrat. Sama odprtina je lahko široka tudi 10 metrov ali več, tako da zadosti potrebam vsakega podjetja. Dvoriščna vrata večjih dimenzij imajo v okvirjih statične diagonale, katere preprečijo možnost povesa vrat.

Kot polnilo vrat je izbira materialov ogromna. V konstrukcijo vrat je možno vgraditi lesna polnila, pleksi, plastične materiale, pločevino, kombinacijo le teh in pa seveda železo. Samonosna drsna vrata prodajamo kot že rečeno iz navadnega in kovanega železa, inoxa in aluminija. V vseh izvedbah je polnilo vrat možno kombinirati v vseh zgoraj navedenih variantah.