Krilna dvoriščna vrata so vrata za zapiranje dovoza oz. poti. Na trgu sta dve vrsti vrat med katerimi lahko izbirate: dvoriščna enokrilna vrata in dvoriščna dvokrilna vrata. Dvoriščna krilna vrata se montirajo tam, kjer je velik prostor, da se lahko dvoriščna vrata odpirajo na notranjo stran.
Krilna dvoriščna vrata so lahko narejena iz dveh enako velikih kril ali pa nesimetričnih, se pravi eno krilo je večje od drugega.

Mnogi pravijo, da so krilna vrata najboljša dopolnitev zunanjega izgleda. Vrata se po navadi vpne med dva stebra, ki sta bodisi kovinska ali betonska.
Če imate na dvorišču dovolj prostora so dobra vrata tudi zaradi hitrosti krila odprejo hitreje kot pri drsnih vratih. Obliko vrat lahko izbirate sami po željah.

krilna vrata

Sistemi odpiranja so različni. Lahko izbirate med ročnimi in avtomatskimi. Pri ročnih se eno krilo zaklepa v tla drugo krilo pa se lahko zaklene tako, da se namesti ob prvo. Tak sistem je varen in skrit. Medtem ko pri avtomatskih vratih lahko izbirate med različnimi tipi pogonskih motorjev, ki se prav tako montirajo v krilo vrat ali pa so vgrajeni v tla

Krilna dvoriščna vrata za osebni prehod omogočajo enostaven prehod ljudi skozi ograjo. Vhod se postavi ob dvoriščnih vratih, ki so namenjena za avtomobile ali pa se jih lahko postavi samostojno. V primeru, da ni dovolj prostora se lahko osebni prehod montirati tudi v dvoriščna vrata.

Kadar arhitekturna postavitev objekta ne omogoča nobene običajne vrste dvoriščnih krilnih vrat. Takrat je treba najti boljše rešitve. Z nekaj truda se da izdelati taka vrata, ki se bodo lahko namestila tudi h takim objektom. V takšnem primeru predlagamo za vaše dvorišče teleskopska dvoriščna vrata.
To so pomična vrata, ki se odmikajo lahko ali levo ali desno. Vgrajena imajo kolesa ki te premike omogočajo. Seveda so kolesa primerna za različne nosilnosti v tleh pa mora biti nameščena posebna tirnica po kateri se vrata zapeljejo.

Ena od posebnost teleskopskih vrat je, da se lahko odprejo na manjšem prostoru npr. za 6010 mm odprtine potrebujemo 3510 mm prostora na tisto stran kamor se odpirajo. Lahko so ročna, ki se zaklepajo ali ne ali pa avtomatska, ki se pomikajo z motorjem. Vsi kovinski deli so pocinkani, in lahko obarvani po RAL lestvici. Vrata se lahko izdela tudi iz drugih materialov za primer železo, aluminij, Inox, v osnovno konstrukcijo se za polnilo lahko doda les, pločevina, plastičnimi materiali…, izgled vrat in sama dimenzija se prilagodi zahtevam kupca.