Izdelujemo vse vrste nadstreškov iz železa

Tudi nadstreški ravno tako kot vse vrste ograj in dvoriščnih vrat opazno vplivajo na izgled objekta. Izdelujemo vse vrste nadstreškov iz železa. Dimenzije in namen nadstreška določi naročnik. Najbolj pogosti so kovinski nadstreški za zaščito avtomobilov, nadstreški pred vhodom v hišo ali stanovanje, nad zunanjimi stopnišči in pa kovinski nadstreški za terase in balkone. Preden začnemo z izdelavo nadstreška, vedno izračunamo statiko – nosilnost konstrukcije, saj je vremenski vpliv (teža snega) zelo pomemben dejavnik.

kovinski nadstreški

Nikakor ne smemo dopustiti najmanjše možnosti, da bi konstrukcija nadstreška popustila pod težo snega. Statik izračuna in določi iz kakšnih nosilnih stebrov bo nadstrešek sestavljen, priporoča tudi s kakšno kritino naj bo pokrit. Na podlagi statikovih izračunov stranki svetujemo, naredimo skice in načrte za lažjo predstavo.

Kovinski nadstreški – montaža

Pred montažo kovinskega nadstreška stranka naredi po naših načrtih točkovne temelje za postavitev stebrov. V kolikor stranka nima izvajalca zidarskih del, za izdelavo točkovnih temeljev poskrbimo mi. V največji meri se poskušamo prilagoditi kupčevim željam. Vsi izdelani kovinski nadstreški za terase in druge površine so lahko odprtega ali zaprtega tipa. Zapremo jih lahko z različnimi materiali od trimo plošč, lesa, stekla, pločevine… Konstrukcijo nadstreška antikorozijsko zaščitimo z vročim pocinkanjem in po želji stranke obarvamo po RAL lestvici. Nadstreške tudi pokrijemo.

Najbolj razširjena kritina Leksan

Danes je najbolj razširjena kritina Leksan. Izbiramo lahko različne debeline, vzorce in barve Lexan kritine. Sam Lexan je sorazmerno lahek material, njegova slaba stran pa je, da se s časom na njem začnejo nabirati alge. Sama montaža lexan kritine ni zahtevna. Primerna debelina te kritine je odporna tudi na točo. Razen čiščenja z vodo ne potrebuje nikakršne nege in vzdrževanja. Kot kritino za nadstreške seveda lahko uporabimo tudi druge vrste kritin kot so trimo plošče, pločevina, steklo, pravzaprav skoraj vse kar ponuja trg. Kritini se pač prilagodi sama konstrukcija.

nadstrešek

Glede vrste strehe lahko stranka izbira med enokapnimi ali dvokapnimi. Vsaka od teh izbir je mogoče prilagoditi kupčevi želji. Enokapni kovinski nadstreški so praviloma manjši, namenjeni so za parkiranje enega ali dveh avtomobilov, pokritju vhoda v hišo, balkona ali terase. Dvokapni kovinski nadstreški so načeloma samostojni objekti. Pri takšni izbiri lahko naročnik sam izbere izgled in padec obeh površin. V večini primerov gre za dve enako veliki površini, ki imata tudi enak padec – naklon strehe. Tudi za dvokapne nadstreške je postopek pred izdelavo in sama izdelava enak kot pri enokapnih. Statik izračuna nosilnost, iz kakšnih profilov naj bo sestavljen, priporoča kritino …

Pred montažo je potrebna izdelava točkovnih temeljev. Na željo kupca poskrbimo tudi za odvodnjavanje deževnice. Žlebove montiramo lahko sami, v kolikor je potrebno več kleparskih zaključnih del, priporočamo stranki kvalitetnega mojstra kleparskih del.

Kovinski nadstreški imajo v primerjavi z lesenimi prednost v daljši življenjski dobi, vzdrževanja praktično ni, saj so vsi naši produkti antikorozijsko zaščiteni in po želji kupca tudi obarvani po RAL lestvici. Ne gre zanemariti, da so kovinski nadstreški tudi negorljivi.