Izdelujemo vse vrste kovanih ograj: balkonske kovane ograje, stopniščne kovane ograje, vrtne, kovane ograje za francoske balkone, galerije… Poudariti moramo, da so naše kovane ograje sestavljene iz industrijsko obdelanega kovanega materiala. Se pravi, da ni ročno kovan material, kar pa seveda močno vpliva na ceno. Ročno kovane ograje so seveda bistveno dražje od industrijskih kovanih materialov. Razlika med ročno kovanimi ograjami in industrijskimi je v tem, da se ročno kovane ograje sestavljajo z različnimi spojkami, objemkami, kovicami, ki so seveda ročno izdelani. Kupljeni industrijski materiali se sestavljajo po posamičnih elementih, te sestavne dele zvarimo, vare obrusimo, dodamo okrasne objemke, kovice …

Kovane balkonske ograje imajo rustikalni izgled in znjim dopolnjujejo privlačen izgled vašega bivalnega okolja. Kovane ograje so lahko najrazličnejših možnih oblik. Izbirate lahko ročno izdelane kovane elemente, ki jih izdelamo po točno določenem načrtu ali pa ograje iz industrijsko izdelanih elementov. Elementi se uporabljajo tako za dvoriščna vrata, zunanje ograje, stopniščne ograje, kot tudi balkonske ograje.

Kovane ograje imajo dolgo življenjsko dobo, izbira oblik je poljubna prav tako sama izvedba. Za vas lahko oblikujemo tudi polkrožno in ovalno elementno strukturo. Obdelava površin poteka z različnimi postopki: vroče pocinkanje, zaključni sloj barve po  RAL lestvici, posebno naročilo pa je tudi postaranje – patiniramo.Prav tako se kovane ograje lahko kombinira z drugimi materiali, predvsem bolj naravnimi kot je les. Kombinacija kovine z lesom je primerna samo za notranje ograje.

kovane ograje

Vrtne kovane ograje iz železa so narejene iz kovanega železa. Vrtne ograje iz kovanega železa dajo vašemu domu poseben čar. Narejene so iz posameznih elementov, ki jih stranka izbere po svojem okusu. Montiranje vrtne ograje se lahko izvede na masivnih kovinskih stebrih ali se privijačijo v betonske, kamnite ali sestavljive škarpe.

Vrtne kovane ograje antikorozijsko zaščitimo – vroče pocinkamo in po želji stranke prašno ali mokro obarvamo po Ral lestvici in po želji patiniramo. Patiniranje je možno v baker, srebrni ali zeleni patini. Patina daje takšnim ograjam poseben pridih preteklosti.

Prednost kovane vrtne ograje je dolga življenjska doba, poljubna izbira oblik in izvedb, oblikovanje polkrožnih in ovalnih elementov. Obdelava površine: vroče pocinkanje, zaključno barvanje po barvni RAL lestvici, po želji tudi staramo – patiniramo.

V primeru novogradenj ali adaptacij, investitorji, projektanti in posamezniki izbirajo materiale, ki na potrebujejo pogostega vzdrževanje, imajo pa moderen izgled. Tako za videz kot funkcionalnost je višina ograj zelo pomembna. Za ograditev vrta in hiše naj bi bila višina ograje približno meter in pol od tal. S takšno višino vrtne ograje nemoteče vplivamo na okolico. Hkrati pa ločimo naš privatni prostor od zunanjega. Takšna višina ograje je tudi ovira za nepridiprave, ki bi mogoče želeli vstopiti nepovabljeni.