Izdelujemo vse vrste vrtnih ograj iz železa, aluminija in inox-a. Polnilo vrtne ograje je možno kombinirati z lesom, plastičnimi polnili in drugimi materiali.

Zunanje – vrtne ograje protikorozijsko zaščitimo in po želji prašno ali mokro barvamo. Pri izbiri nove vrtne ograje še zdaleč ni pomemben le njen videz. Vse več vlomov v hiše je dovolj dober razlog za postavitev vrtne ograje. Težko prehodne vrtne ograje vlomilcu pokažejo, da je posestvo dobro varovano in ga že na začetku odvrne od dejanja.

V primeru novogradenj ali adaptacij, investitorji, projektanti in posamezniki izbirajo materiale, ki na potrebujejo pogostega vzdrževanje, imajo pa moderen izgled.

Tako za videz kot funkcionalnost je višina vrtne ograje zelo pomembna. Za ograditev vrta in hiše naj bi bila višina ograje približno meter in pol od tal. S takšno višino vrtne ograje ne motijo okolice, hkrati pa že nudijo zadostno zaščito. V kolikor se želimo zavarovati pred pogledi iz okolice, je priporočljiva višina vrtne ograje od 1,8 do 2m. Vrtne ograje pa morajo biti ne le funkcionalne in trajne temveč tudi dovolj lepe na pogled. Vrtne ograje izdelujemo iz različnih materialov ali kombinacije le teh. Najpogostejša izbira so vrtne ograje iz železa- kovanega ali navadnega in inox-a. Vrtne ograje se privijačijo na železne stebričke, ki so zabetonirani v tla ali privijačeni na betonske temelje oz. kamnite in druge škarpe.

Aluminijaste vrtne ograje so ravno tako kot balkonske narejene iz visoko kvalitetnega eloksiranega, brušenega ter anodiziranega aluminija. Pomembno je, da se na takšni ograji ne poznajo prstni odtisi in ne zahtevajo nobenega posebnega vzdrževanja.

Vašim željam glede oblike vrtne ograje se popolnoma prilagodimo. Sami lahko izberete število vertikalnih in horizontalnih prečk. Obstaja možnost kombiniranja ograje z lesenimi elementi, pvc, …

Vrtne ograje iz železa so lahko narejene iz kovanega ali navadnega železa. Vrtne ograje iz kovanega železa dajo vašemu domu poseben čar. Narejene so iz posameznih elementov, ki jih stranka izbere po svojem okusu. Montiranje vrtne ograje se lahko izvede na masivnih kovinskih stebrih ali se privijačijo v betonske, kamnite ali sestavljive škarpe..

Vrtne ograje iz železa antikorozijsko zaščitimo – vroče pocinkamo in po želji stranke prašno ali mokro obarvamo po Ral lestvici.

Prednost kovane vrtne ograje je dolga življenjska doba, možnost izbire oblike in izvedbe ter možnost oblikovanja ovalnih ali polkrožnih elementov. Površine lahko vroče cinkamo, barvamo po RAL lestvici ter po želji tudi staramo – patiniramo.

Ograje iz kovanega ali navadnega železa imajo rustikalni izgled in z njim dopolnjujejo privlačen izgled vašega bivalnega okolja. Kovane ograje so lahko najrazličnejših možnih oblik. Izbirate lahko ročno izdelane kovane elemente, ki jih izdelamo po točno določenem načrtu ali pa ograje iz industrijsko izdelanih elementov. Elementi se uporabljajo tako za dvoriščna vrata, zunanje ograje, stopniščne ograje, kot tudi balkonske ograje.