Dvoriščna vrata, ki so samonosna drsna so specialna izvedba drsnih vrat, ne potrebujejo vodil po tleh za drsenje. Vrata so pripeta na vozičke, ki so pritrjeni na nosilec, ki je zabetoniran v tla. Vrata se ves čas odpirajo nad tlemi zato jim vreme in umazanija ne povzročata težav. Prav tako pri teh dvoriščnih vratih ni vodila, ki bi pokvaril to kako izgleda tlak in oviral sam prehod.

Samonosna dvoriščna vrata zahtevajo zelo malo vzdrževanja in njihov postopek avtomatizacije je veliko preprostejši in cenejši. Pri tovrstnih vratih je življenjska doba motorja bistveno daljša, saj pogon ni obremenjen z različnimi ovirami. Samonosna vrata za samo drsenje-premikanje ne potrebujejo talnega vodila. Bistvo je, premikanje koles po samem tekalnem vodilu, ki je nameščen v sklopu vrat.

Vrata so sestavljena iz pohištvenih cevi različnih dimenzij odvisno od dolžine in teže vrat. Samonosna drsna dvoriščna vrata so zasnovana na sodoben način ter izdelana iz profilnih cevi. Dimenzije cevi so odvisne od širine ter višine vrat. Sama odprtina je lahko široka tudi 10 metrov ali več, tako da zadosti potrebam vsakega podjetja.

Kot polnilo vrat je izbira materialov ogromna. V konstrukcijo vrat je možno vgraditi lesna polnila, pleksi, plastične materiale, pločevino, kombinacijo le teh in pa seveda železo.

Samonosna vrata so vrata, ki se odpirajo na bok. Iz tega razloga je potrebno ob strani odprtine imeti dovolj velik prostor, kamor se bodo lahko vrata odpirala. Sodijo med pomična vrata, ki se odpirajo levo ali desno ter imajo pod okvirjem vgrajen samonosni C profil. Vrata se premikajo – drsijo po posebnem podvozju. Poznamo več dimenzij samonosnih C profilov, izberemo jih glede na dimenzije vrat. Daljša kot so samonosna vrata, večji – močnejši je C profil.

samonosna vrata

Samonosna drsna vrata so vroče pocinkana in obarvana po RAL lestvici po želji stranke. Samonosna vrata se odpirajo na dva načina. Ročno ali s pomočjo motorja, ki je lahko brez ali z daljinskim upravljanjem. Možna je tudi vgradnja raznih nadzornih in varnostnih sistemov. Samonosna drsna dvoriščna vrata so opremljena z motornimi pogoni, ki omogočajo elegantno in preprosto uporabo. Motorni pogoni v kombinaciji s pogoni garažnih vrat se lahko upravljajo z enim samim daljinskim upravljalnikom. Poleg elektronskega odpiranje pa imate lahko tudi ročno odpiranje vrat. V tem primeru so opremljena s ključavnico, katero lahko zaklenete samo v zaprtem položaju vrat.