Naše podjetje sicer samo ne izdeluje panelnih ograj, smo pa sposobni in usposobljeni za montažo vseh vrst in vseh proizvajalcev panelnih mrež.

Ograjevanje s panelnimi mrežami je primerno predvsem za velike poslovne objekte, šole, vrtce, industrijske cone …. Nikakor ne želimo reči, da za individualne objekte panelne ograje niso primerne, saj vsi vemo, da imajo vsake oči svojega malarja.

Panelne ograje so kot že rečeno namenjene predvsem varovanju objektov pred nezaželjenimi vstopi, hkrati so pa nudijo tudi estetski učinek. Panelne ograje imajo tudi zelo dolgo življenjsko dobo, kar ni zanemarljivo. Hkrati pa niso zahtevne za vzdrževanje. V primeru, da se posamezni panel ali več panelov poškoduje, ga brez posebnih težav nadomestimo z novim.

Panelne ograje so sestavljene iz jeklenih palic debeline 4/5 mm, so vroče pocinkane in prašno obarvane. Glede na višino so panelne ograje temu primerno tudi ojačane proti zvijanju. Velikost oken je 50 x 200 mm. Ravno tako kot panelne ograje so stebri vroče pocinkani in prašno obarvani z UV obstojno – odporno barvo. Stebri so  kvadratni 60 x 40mm. Sama montaža panelnih ograj na te stebre je hitra in enostavna. 

panelne ograje

panelna ograja

 
RAL barve za panelne ograje

RAL barve za panelne ograje

Sestava žice za panelne ograje

Sestava žice za panelne ograje

Višine panelov

Višine panelov

 

Na tržišču obstajajo tudi 2 D panelne ograje. To je profesionalni mrežni sistem panel 2D, ki zagotavlja izjemno veliko trdnost, kvaliteto in seveda varnost. Takšne panelne ograje imajo tudi zelo dolgo življenjsko dobo. Sama tehnologija premazov vpliva na zelo dolgo obstojnost izdelka. Tudi te panelne ograje so pocinkane, ta podlaga se premaže s tekočino, ki poveča prijemanje končnega zaščitnega poliestrskega UV premaza. Te panelne ograje so dobavljive v različnih velikostih, s stebri in pritrdilnim materialom. Zaradi dvojnih vodoravnih žic so te panelne mreže zelo stabilne in trdne.

Montaža vseh vrst panelnih ograj se lahko izvede direktno v zemljo, vendar je potrebno stebre pritrditi v betonske temelje. Bistveno hitrejša in lažja je montaža panelne ograje na že obstoječe betonske škarpe ali druge utrjene podlage.

panelne ograje

Same panelne mreže lahko uporabimo tudi za druge namene, z njimi lahko ogradimo prostor za smetnjake, prostore za domače živali ali p kot polnilo v dvoriščnih vratih, ki so nadaljevanje vrtne ograje.