Go to Top

Alu – inox ograje

Download wp theme on Jazzsurf.com

Inox ograje so ena bolj priljubljenih oziroma modernih izvedb ograj. Inox ograje so namenjene tako ograditvi balkonov, vrtov, stopnišč, teras kakor tudi notranji uporabi. Inox ograje so priljubljene zaradi modernega dizajna, posebnega izgleda, saj v kombinaciji s steklom poudarimo moderno arhitekturo objekta. So trajna rešitev, hkrati pa tudi elegantnega videza. Inox ograje se vgrajujejo tako v individualne objekte kakor tudi v poslovne. Naj omenimo, da so inox ograje zelo primerne za hotele, šole, večstanovanjske objekte, saj ne potrebujejo nikakršnega vzdrževanja. Sama izdelava in obdelava inox ograj zahteva sama po sebi več dela, daljši in bolj zahteven postopek. Kakršna koli napakica pri varjenju, rezanju… se na inoxu takoj opazi in je seveda zelo moteča.

inox ograje

Sestavine inox jekla so v večini železo, krom in karbon, v manjši količini vsebuje še nikelj, molibden, titan, silicij in še nekaj drugih elementov. Zaradi vsebnosti kroma ima inox veliko prednost pred drugimi kovinami v odpornosti na rjavenje. Na površini inoxa se zaradi stika z zrakom naredi zaščitni sloj, ki je očesu neviden. Ravno ta zaščitni sloj ne dopušča oksidacije, posledično rje.

V kolikor pa se ta sloj poškoduje, se ob prisotnosti kisika sama zaceli. Zaradi teh lastnosti so inox ograje najboljša rešitev za vse vrste zunanjih ograj. Kot smo ugotovili je inox najbolj odporen na mraz, vročino in vlago. Sam inox material ima dobro trdnost in prenese večje sile kot jeklo. Zaradi svojih specifičnih lastnosti z leti ne izgublja na kakovosti, tudi po več letih bo kakovostna inox ograja še vedno takšno kot ob nakupu. Inox ograje dajejo videz sijaja, ta pa povečuje občutek hladne elegance in sodobnosti. Sam izgled inox ograje je lahko poliran ali brušen. Inox cevi, ki se uporabljajo za izdelavo ograj so lahko okrogle ali kvadratne. Profili se med seboj lahko varijo, sestavljajo in vijačijo. Natančnost izdelave se opazi na varih, manj so vidni lepša so inox ograje. Pomembno je, da so inox okraje v celoti izdelane iz nerjavečih materialov, to pomeni, da so pritrdilne plošče, matice, podložke, vijaki, navojne palice iz inoxa.

Kot smo že omenili da je inox ograja v kombinaciji s steklom izjemno moderen videz. Hkrati pa ne smemo pozabiti, da omogoča zelo veliko propustnost naravne in umetne svetlobe. Steklena ograja mora ravno tako kot vse druge ograje zagotavljati visoko raven varnosti. Pomembno je, da je steklena ograja izdelana iz lepljenega ali kaljenega stekla. Najbolj pogosta izbira stabilna različica steklenih elementov vpetih v inox profil. Steklo se lahko pritrdi s strani, na betonsko ploščo ali je vpeto v inox profil.

 

 

Alu – inox ograje
4.6 (91.11%) 18 votes